Eecycle EFT5. Més enllà d'un excel·lent plegatge.

13 de març de 2023

'Bike review' per Jorge González - Abicitk

Al segle dinou es va inventar un artefacte que avui dia segueix en plena vigència i que fins i tot guanya protagonisme per la pròpia evolució de la humanitat. Aquest artefacte no és altre que la bicicleta. Pierre Lallement va ser el primer a patentar la bicicleta a pedals, i el 1889, Isaac R. Johnson patenta una primera bicicleta plegable. A partir de la dècada dels 90, les bicicletes comencen a produir-se en massa i les dones no només comencen a fer-les servir cada vegada més, sinó que, es van convertir “en tot un símbol de llibertat per al sector femení i moltes vegades va estar associada a moviments sufragistes”.

A les ciutats predominen els cotxes i les motos, però s'estan implementant mesures que comporten la progressiva incorporació de les bicicletes al trànsit urbà, i concretament, a les ciutats amb alta densitat de població, les bicicletes plegables, que a més tenen assistència elèctrica per afavorir els desplaçaments sense la incòmoda suor que comporta l'esforç físic.

Un model de bicicleta que és ideal per desplaçar-se per la ciutat i combinar-ne l'ús amb el transport públic és l'Eecycle EFT5. De mida reduïda però al mateix temps robusta, no fa la sensació de ser petita. Es mou perfectament en zona urbana i fins i tot en superfícies irregulars gràcies a una rodes robustes de 1,95". La distància entre rodes fa que la posició sigui estable i la posició de conducció es percebi com a segura. La roda de 16" es desenvolupa bé sobretot en pujades i en pla. En descensos cal moderar la velocitat perquè els possibles sots o eventuals obstacles poden resultar difícils d’esquivar. Els frens del darrere són potser la part millorable de la versàtil EFT5, per això els descensos s’hauran de fer amb prudència. Per anar en pla i pujada comptem amb 5 velocitats que es controlen amb un canvi intern molt adequat. A aquest canvi no li cal que la bicicleta estigui en moviment per activar-se, i això és un gran avantatge. A més a més necessita molt poc manteniment, és molt net i menys vulnerable als cops imprevistos que els canvis externs.

La part elèctrica es compon d’un motor a la roda davantera de 36V i 250W regulat per un comandament que permet cinc nivells d’assistència. La sensació és d’una resposta suau en els nivells u i dos, i potent en els tres següents, podent pujar vies costerudes sense cap problema, cosa que no totes les bicicletes elèctriques gestionen amb solvència. La bateria de liti de 36V per 6,8Ah, pot donar-nos una autonomia de 30 km, com a mínim, si no abusem de portar la bici als nivells 3, 4 i 5. Si fem servir l'assistència per pujar i en prescindim en pla i baixades , podem obtenir 50 km tranquil·lament. El pes màxim de l'usuari perquè la bicicleta no pateixi, hauria de ser de 90 kg, pot amb més però el consum serà més gran i la seguretat menor perquè és una bicicleta de mida reduïda.

Plegatge complet en tres passos

La part més interessant i en allò que més es distingeix aquesta bicicleta, és el plegatge. Amb un moviment de menys de cinc segons la bicicleta queda plegada per la part del darrere, fent que sigui fàcilment manejable i transportable per ficar-la a l'ascensor, pujar-la a un autobús, entrar-la al metro o portar-la de compres sense haver de deixar-la al carrer. Això és un element de gran valor afegit que fa de la EFT5 una gran opció de compra.

La bateria es pot carregar en menys de dues hores si tenim la precaució de no deixar-la baixar a nivells molt baixos. Amb això podem tenir càrrega per a diversos dies i no quedar-nos mai sense bateria, cosa molt comuna amb els patinets. I en qualsevol cas, l'excel·lent rodament que ofereixen les 5 marxes, fa que ens puguem desplaçar perfectament sense assistència.

Com a conclusió podem dir que a més els acabats estan molt aconseguits i el disseny és francament bonic. L’opció de triar entre diversos colors acaba de facilitar l’adaptació de la bicicleta al gust de cada usuari. L'EFT5 és una bicicleta per oblidar-se del cotxe, que promet una llarga vida per la qualitat dels seus components i el servei de postvenda que ofereix: personalitzat i que prioritza la qualitat i l'eficiència.

Jorge González. Responsable de 'Abicitk' i veu experta de la bicicleta elèctrica a Espanya.

Últimes entrades

crossmenuchevron-right