Consells per al bon manteniment de la bicicleta elèctrica

24 d'agost de 2022

És essencial un manteniment regular de la bicicleta elèctrica perquè tingui un bon estat de conservació i la seva vida útil s'allargui. Uns hàbits, unes precaucions i unes rutines evitaran que sorgeixin problemes importants i milloraran l'eficàcia de la bicicleta elèctrica. Whatabike! us ofereix uns consells i suggeriments perquè us serveixin de guia per a un manteniment fàcil i fiable.

1. Netejar bicicleta i els seus components més sensibles regularment

La neteja de la bicicleta va més enllà d’una mera qüestió estètica. És sens dubte un factor primordial per allargar la vida útil de la bicicleta elèctrica. Un bon manteniment passa per una neteja regular general i de components essencials com ara els frens, les llantes, les cobertes, l'engranatge del canvi… L'acumulació de brutícia és enemiga del bon funcionament de la bicicleta. Tot i que molts dels models de bicicleta elèctrica que hi ha al mercat admeten circular sota condicions de pluja, és recomanable evitar-ho ja que submergir determinats elements com el motor, la bateria o components del circuit elèctric en pot perjudicar la durabilitat. És aconsellable guardar o aparcar la bicicleta elèctrica en un espai sota condicions de temperatura i humitat estables i moderades.

2. La pressió pneumàtics bicicleta elèctrica recomanada pel fabricant

Una correcta pressió dels pneumàtics millora notablement la conducció de la bicicleta elèctrica. La pressió dels pneumàtics influeix directament a la superfície de material en contacte amb el paviment i té un efecte molt notori sobre l'autonomia, la frenada, el confort i la conservació dels components. Una pressió incorrecta aniria en detriment de la seguretat de la conducció. Una revisió periòdica de la pressió dels pneumàtics és la millor garantia d’un bon funcionament de la bicicleta i d’un manteniment òptim de components essencials.

3. Carregueu la bateria bicicleta elèctrica regularment

Esgotar sistemàticament la bateria de la bicicleta elèctrica accelera el seu deteriorament i pot fer disminuir la seva vida útil. Mantenir la bateria amb un mínim de càrrega la fa més durable. Així doncs, és recomanable mantenir-la sempre per sobre del 10% i, si és possible, del 40%.

També és important tenir la precaució de desconnectar el carregador de l’alimentació un cop la càrrega estigui completa. Sobrecarregar la bateria és també perjudicial per al seu bon rendiment i vida d’ús. Així mateix, desendollar el carregador quan no estigui en ús minimitza l’impacte ambiental de la càrrega.

4. Fes una revisió periòdicament de la teva bicicleta elèctrica

Són molt recomanables unes comprovacions mínimes de l’estat de la bicicleta elèctrica abans de començar a circular.

Convé comprovar que les femelles i cargols de les parts més importants com eixos de rodes, potència i manillar... no estiguin soltes, i que la barra de direcció giri amb fluïdesa i sense oferir resistència. Els frens han de tenir una resposta ferma però progressiva. Una resposta brusca o massa feble pot suposar un risc pel conductor de la bicicleta i també pels altres. Els llums de davant i de darrere han de funcionar correctament. És obligatori encendre’ls quan se circula quan és fosc, i altament recomanable en tot moment, encara que hi hagi prou llum ambient.

Més enllà d’aquesta revisió periòdica que es recomana fer cada 2-4 setmanes, també és essencial que la a la bicicleta elèctrica se li faci una operació manteniment global anual per part d‟un mecànic o tècnic especialitzat. Aquest sabrà decidir a quina part o component convé algun arranjament, neteja, lubricació, substitució.

A Whatabike! Disposem d’un servei de reparació i manteniment integral per a bicicletes i bicicletes elèctriques, que posem a disposició dels nostres clients. Si tens algun dubte en relació amb manteniments o reparacions, pots posar-te en contacte amb nosaltres, que estarem encantats d'ajudar-te.

Últimes entrades

crossmenuchevron-right